Global

Petrolde Orta Doğu Etkisi

Published

on

Suudi Arabistan’ın Asya’ya ihraç edilen ürün fiyatlarını üçüncü ayda da yükselmesiyle petrol haftalık düşüşün ardından yükseliş gösterdi.

Brent petrol yeni haftaya 83 doların üzerini test ederek başladı. Brent petrol geçtiğimiz hafta yüzde 7’den fazla düşüş göstererek Şubat ayından bu yana en büyük kaybı göstermişti.

Saudi Aramco, önemli ürünü Arab Light türünün Haziran ayı resmi satış fiyatını 90 cent artırarak gösterge fiyatların üzerinde varil başına 2,90 dolara yükseltti.

Ortadoğu’daki çatışma risklerinin azalmasıyla birlikte petrol geçen hafta düştü ve emtianın yılbaşından bugüne kadarki kazancını sınırladı.

OPEC ve müttefiklerinin önümüzdeki ay toplanacakları toplantının ikinci yarısında arz kesintilerine devam etmeleri bekleniyor. Bunun öncesinde, Irak ve Kazakistan, üretimi halihazırda üzerinde anlaşılmış kotalara uygun hale getirmek için akışları nasıl azaltacaklarına dair planlarını açıkladılar.

ING Groep NV Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson, “Suudi ürünlerindeki artış nedeniyle erken işlemlerde fiyat hareketi daha destekleyici oldu” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version