Connect with us

Global

Tesla Tarafından Çin İçin ‘Kamera’ Açıklaması

Published

on

Tesla kamera ile bilgi toplama şüphesinden dolayı arabalarının Çin ordusuna ait tesisler ve lojmanlarda yasaklanması üzerine Kuzey Amerika dışında üretimi yapılan arabalarda kameraların aktive edilmediğini ifade etti.

Tesla’nın Pekin birimi, Kuzey Amerika sınırları dışında üretimi yapılan arabalarda kameraların aktif edilmediğini ifade etti.

ABD’deki araba sahiplerinin de kameraları aktif edip etmeyeceklerine kendilerinin karar verdiğini vurgulayan şirket, kullanıcıların özel hayatlarını korumak için dünyada öncü bir ağ güvenlik sistemi bulundurduklarını dile getirdi.

Tesla “Casusluk yapsaydık çoktan kovulmuştuk”

“Eğer Tesla Çin’de casusluk yapmak için üretimi yaptığı arabaları kullansaydı, şirket çoktan her yerden kovulmuştu” diyen Tesla kurucusu Musk, ticari bir şirketin casusluk yapmasının olumsuz etkilerinin çok büyük olacağını da ifade etti.

Diğer otomobil üreticileri gibi Tesla da arabanın dışarısında bulunan, park etme, oto pilot ve otonom sürüş gibi işlevlerin çalışmasını sağlayan küçük kameralar bulunduruyor.

Teslaların içerisinde ise dikiz aynasında kullanılan bir kamera sürücülerin yola bakıp bakmadığını, gözlük kullanıp kullanmadığını ya da başka bir yere mi baktığını anlamaya çalışıyor. Tesla gönüllü sürücüler ve içerideki bu kameralar yardımı ile sürüş asistanı için beta testler yapıyor.

Daha fazla haber için tıklayın

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Bakır 10 bin doları test etti

Published

on

By

Bakırdan-Yeni-Rekor-Geldi

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın faizi düşürmesine ilişkin ihtimallerin artırması ve Goldman Sachs Groups’un artan arz stresi konusunda uyarıda bulunmasıyla birlikte bakır ton başına 10 bin doları aştı.

Bakır fiyatları haftanın ikinci işlem gününde 10 bin doları test etmesinin sonrasında 9 bin 736 dolara kadar düştü. .

Metaller, ABD’deki zayıf istihdam verilerinin Fed’in bu yıl faiz oranlarını düşüreceği yönündeki spekülasyonları yeniden tetiklemesinin ardından risk varlıklarında daha geniş bir yükselişe geçti.

Goldman ise yıl sonu fiyat hedefini ton başına 10 bin dolardan 12 bin dolara yükseltti.

Aralarında Nicholas Snowdon’un da bulunduğu banka analistleri yayımlanan bir notta, “2024’ten itibaren açık uçlu ve artan metal açıklarına doğru bir geçiş olacağını tahmin etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Continue Reading

Global

Petrolde Orta Doğu Etkisi

Published

on

By

Ham-Petrol

Suudi Arabistan’ın Asya’ya ihraç edilen ürün fiyatlarını üçüncü ayda da yükselmesiyle petrol haftalık düşüşün ardından yükseliş gösterdi.

Brent petrol yeni haftaya 83 doların üzerini test ederek başladı. Brent petrol geçtiğimiz hafta yüzde 7’den fazla düşüş göstererek Şubat ayından bu yana en büyük kaybı göstermişti.

Saudi Aramco, önemli ürünü Arab Light türünün Haziran ayı resmi satış fiyatını 90 cent artırarak gösterge fiyatların üzerinde varil başına 2,90 dolara yükseltti.

Ortadoğu’daki çatışma risklerinin azalmasıyla birlikte petrol geçen hafta düştü ve emtianın yılbaşından bugüne kadarki kazancını sınırladı.

OPEC ve müttefiklerinin önümüzdeki ay toplanacakları toplantının ikinci yarısında arz kesintilerine devam etmeleri bekleniyor. Bunun öncesinde, Irak ve Kazakistan, üretimi halihazırda üzerinde anlaşılmış kotalara uygun hale getirmek için akışları nasıl azaltacaklarına dair planlarını açıkladılar.

ING Groep NV Emtia Strateji Müdürü Warren Patterson, “Suudi ürünlerindeki artış nedeniyle erken işlemlerde fiyat hareketi daha destekleyici oldu” dedi.

Continue Reading

Global

Piyasalarda teknoloji rallisi

Published

on

By

Küresel-Piyasalar

Apple bilançosunun yarattığı pozitif etkiyle birlikte Asya’da teknoloji şirketleri önderliğinde hisse rallisi yaşanmasına yol açtı. Hong Kong Hang Seng endeksi dokuzuncu işlem gününde de üst üste yükselirken, Hang Seng Teknoloji endeksi yüzde 4,1’e kadar artış kaydetti.

Çinli teknoloji devleri Alibaba, Tencent ve JD.com yeni 2024 zirvelerine tırmandı. Avustralya ve Güney Kore endeksleri de yükselirken Japonya ve anakara Çin Borsaları tatil nedeniyle kapalı.

Amerikan hisselerinde de Apple etkisi hissediliyor. Nasdaq 100 vadelileri sabah saatlerinde yüzde 0,7 yükseliş gösterdi. Perşembe günü yüzde 0,7 gerileyen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0,1 ile düşüşünü sürdürdü. Bu haftanın volatil para birimi Japon yeni dolara karşı üç haftanın zirvesine ulaştı ve Aralık 2022’den bu yana en iyi haftayı geçirmeye hazırlanıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi beş baz puan düşüşle yüzde 4,58’e geriledi.

Spot altın yüzde 0,1 düşüşle ons başına 2 bin 300 dolardan alıcı buldu.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans