Connect with us

KRİPTO PARA NEDİR

Kripto Para Yapmak

Published

on

Kripto Para Yapmak Nasıl Olur? 2020 yılı küresel anlamda en zorlu geçen yıllardan biriydi. Corona virüsünün çıkmasıyla birlikte karantina sürecine giren insanlar ekonomik anlamda çöküş yaşadı. Dolar arttı, enflasyon arttı, alım gücü azaldı. Büyük ekonomik tehditler oluşmaya başladı bu tehditlerden korunmak isteyen yatırımcılar kripto paraya yöneldi. Böylelikle kripto paralara olan ilgi 2020 yılından günümüze kadar tavan yaptı. 2020 yılının sonlarında birçok yatırımcı kripto paralara yönlenirken, tasarruf yapan insanların dahi küçük miktarlarla kripto paralar biriktirdiği gözlemlendi. Ancak kripto paralar yatırım için çok dikkat gerektiren bir piyasa olduğunu da unutmamak gerekir. Birçok yatırımcı uzun ya da kısa vadeli yatırımlarını hangi kripto paralarına yatıracaklarını bilmedikleri için bilgisizlikten dolayı kayıp yaşıyor. Kripto paralarda yatırım yapmak için teknik analizi iyi bilip, veri analizi yapabiliyor olmanız gerekmektedir.

Kripto Para Madenciliği

Kripto para borsasına giren kişiler borsayı yakından izliyor. Yatırımcılar bilmediği bir alana yeni giriş yaptığında ise daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyor. Kripto para borsasında yer alan pek çok farklı kripto para bulunuyor. Bu kripto paralar herkesin bildiği para türleri değildir. Şifrelenmiş ve dijital ortamlarda kullanılabiliyor. Her bir para biriminin üretimi farklıdır.

Bitcoin genellikle madencilikle üretilen bir para birimidir. Kripto para madenciliği nedir? Bitcoin dışındakiler genellikle farklı uygulamalar ve sistemlerle üretiliyor. Kripto paralar arasında en değerli olan bitcoin, madencilik üzerinden üretiliyor. Yapılan madencilikle kazanç tutarları yatırımcılara yansıtılıyor. Her kişinin yaptığı madenciliğe göre kazancı farklı olabiliyor. Kripto paralar bu sayede kişiler tarafından üretilebiliyor.

En İyi Kripto Para Borsaları
En İyi Kripto Para Borsaları

En İyi Kripto Para Borsaları;

2020 sonlarına doğru en iyi kripto paralar sinyallerini verdi. Bunlar; En iyi Kripto Paralar; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ve Tether (USDT) olarak sıralanabilir.

Bitcoin; ilk piyasaya sunalan ve en popüler kripto paradır. Bitcoin 2021 yılında zirveleri yapıp tekrar düşüşe geçti. Ancak yine de en güvenilir kripto paralar arasında yer alıyor.

Ethereum (ETH); Bitcoin’den sonra en popüler olan kriptodur. Uzun vadede bitcoin’i yakalayabileceği iddia ediliyor.

Diğer kripto paralar Litcoin, Ripple, Tether ise Bitcoin ve Ethereum kadar pahalı olmayan küçük yatırımcılara umut vadeden kripto paralardır.

Bitcoinin piyasaya çıkarılmasından sonra binlerce altcoin oluşmaya başladı. Diğer coinlere göre daha ucuz olan altcoinlere ilgi gün geçtikçe artıyor. Anacak altcoinler ana coinlere göre daha tehlikeli görünmektedir. Bunu sadece Teknik analizi ile çözebilirsiniz. Teknik analiz öğrendiğiniz takdirde alım- satım işlemlerinizi daha emin şekilde gerçekleştirip kâr elde edebilirsiniz.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KRİPTO PARA NEDİR

Kripto Para Nedir

Published

on

By

Kripto Para Nedir Sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu yazıyı okuyabilirsiniz. Günümüzün yeni popüler yatırım aracı kripto parayı anlamak için öncelikle kripto/kriptoloji kavramlarının ne demek olduğunu bilmek gerekir. Kriptoloji, Kriptoloji, bir nevi özel şifreleme bilimidir. Verilerin (yazı, rakam veya herhangi bir mesajın) özel bir sistem sayesinde şifrelenmesi, saklanması ve güvenilir bir ortam aracılığı ile beraber alıcıya gönderilmesi ve bu özel şifreleme sisteminin çözülerek verilerin meydana çıkması olarak açıklayabiliriz.

Kripto para güvenlik maksadıyla yüksek derecede şifrelenmiş bir dijital para birimidir. İngilizce orijinal adı crypto ve currency kelimelerin birleşmesi ile oluşan “cryptocurrency”dir. Kripto para birimi, merkez bankalarından bağımsız çalışır. Kripto paralarda sermayeyi yaratmak ve aktarmak için gelişmiş matematik kullanılır.

Kripto paraların alt yapısında blockchain teknolojisi bulunur. Türkçe karşılığı blok zinciri olan blockchaini bir hesap defteri olarak da düşünebiliriz. Bilgilerin veya verilerin birbirine bağlı zincirler halinde saklanması da denilebilir.

İlk defa 2009 yılında piyasaya çıkarılan kripto para Bitcoin (BTC)’dir. Günümüzde de en popüler kripto para birimidir.  2009’dan bu yana 5000’den fazla altcoin meydana geldi.

Kripto paraların temel özellikleri nelerdir?

1. Ademi merkeziyetçilik
2.İşlem ve sahip kayıtları
3.Parayı sadece sahibinin emriyle değişkenliği
4.Yeni arz oluşturma kuralları
5.Bilgilerinin kesinlikle dijital cüzdanda saklanması
6.Anlık işlem ve sınırsız havale sağlar

Kripto Para Nedir? Kripto paraların temel özellikleri nelerdir?

Kripto Para Temelleri Nelerdir?

Kripto paraların merkezi olmaması Devletlere bağlı çalışmadıkları anlamına gelmektedir. Merkezi olmayan kripto paralara devletler veya şirketler birim üretemezler. Dijital para birimlerinin değeri, ona yatırımda bulunan yatırımcıların bu paraları bir değişim aracı olarak görmelerinden ya da bir emtia gibi sahiplenmelerinden kaynaklanır. Dijital para birimlerinin değeri, tıpkı diğer para birimlerinde ya da kıymetli metallerde olduğu gibi, piyasalarda oluşan anlık arz ve talep şartlarına göre belirlenir. Bu konuda ilginç altına benzer bir madencilik modeli kripto paralarda dijital olarak uygulanır.

Kripto para dijital cüzdanlarda saklanır. Saklanan şey, paranın kayıtlardaki sahibinin yalnızca kendisinin bileceği, akılda tutulmaya uykun olmayan karmaşık şifrelerdir. Bu cüzdanlar saklama hizmeti veren internet sitelerinde veya o sitelere güvenemeyenler için kâğıtta yazılı olarak, veya başka bir maddede yazılı olarak, hatta giderek donanım cüzdan yani sırların hiç makine dışına çıkması gerekmeyen cebe sığacak kadar küçük tek amaçlı bilgisayar şeklinde elektronik olarak da gerçekleştirilebilirler.

Kripto Para Terimler Sözlüğü Makalemizi okumak için: https://bugunfinans.com/kripto-para-terimler-sozlugu/

Continue Reading

KRİPTO PARA NEDİR

Kripto Para Terimler Sözlüğü

Published

on

By

Kripto Para Terimler Sözlüğü Nedir?

ADRES

Kripto para kanallarından ödeme alabilmek ve yapabilmek için kullanılan şifreli biz dizilerden oluşur. Banka hesaplarına ait olan IBAN numarası ile aynı görevi görür.

Altcoin

Bitcoin’in dışındaki tüm kripto paralara verilen genel isimdir. “Alternative Coin”‘in kısaltılmasıdır.

ASIC Miner

Herhangi bir kripto paranın kazımı için özel üretilmiş yüksek performanslı ve düşük maliyetli olan cihazlardır.

Bitcoin

İlk ortaya çıkan kripto para birimidir. Kısaltması BTC sembolü ise ฿’ dir.

Blockchain

Blokzinciri anlamına gelmektedir. İlgili kripto paranın bütün işlemlerinin kayıt altında tutulduğu bir nevi muhasebe defteri.

Blok Ödülü (Block Reward)

Ağdaki bir madenci elindeki işlemi başarılı bir şekilde yürüttüğü zaman sistem ona ödül olarak Bitcoin vermektedir. İşlem sonucunda verilen bu ödüllere blok ödülü nedir.

Çatallanma (Fork)

Bir kripto para üstündeki yapılacak güncelleme tüm ağdaki insanlarca benimsenmeyebilir. Böylece sistemi düzenlemeye göre yapanlar ile yapmayanlar arasında iki farklı blok zincir ortaya çıkar ve sonucunda iki farklı kripto para oluşur. Örneğin Bitcoin’in çatallanmasından sonra Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold üretilmiştir.

Difficulty

Kripto para üretimi esnasında bir blok üretimi için gerekli olan zamanın sayısal değeridir.

Dump: Herhangi bir koinin ansızın satılması ve fiyatının düşmesi durumunda kullanılan terimdir.

FOMO

Türkçesin “Fırsat Kaçırma Korkusu” olan FOMO, herhangi bir kripto para yükselirken hissedilen fırsat kaçırma korkusudur.

FUD (Fear Uncertainty Doubt)

İnsanların fiyat düşme endişesini körükleyerek panik satışı yapmalarını sağlamaya denir.

Genesis Block

 Herhangi bir blok zincirinin oluşturulan ilk bloğuna verilen addır.

Hashrate

Genellikle Hash/Saniye olarak ifade edilen ve madencilik bilgisayarlarının ekipman performansına denir. Madencilik yaparken belli bir zaman içinde çözebileceği işlem sayısını açıklamak için kullanılan orandır.

HODL

Türkçede “Tut” anlamına gelmektedir. Belli bir kripto paranın uzun vade elde tutulması ve beklenmesi olarak tanımlanır.

Mining (Madencilik)

Kripto para ağındaki taşıma, transfer ve sistemin çalışması için gerekli olan her işlemi yapan bilgisayarlara maden, bu işlemleri yapan aktif kişilere ise madenci denmektedir.

Node (Düğüm)

Blockchin ağında bulunan her bir bilgisayara düğüm denmektedir. Yani her madenci bir düğümdür.

Ralli

Ralli, piyasada fiyatların beklenenin üzerinde devamlı hareket etmesine verilen isimdir.

Wallet (Cüzdan)

Kripto paraların toplandığı dosyalara cüzdan denmektedir.

Chain Linking(Zincir Eşleştirme)

İki farklı blok zincirinin birbirleriyle bağlanması halidir. Veri alışverişinin olabilmesi için iki farklı blok zinciri birbirleri ile temas kurar.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans