Connect with us

Güncel Haberler

Küresel Piyasalarda ‘rotasyon’ Değişimi

Published

on

Küresel piyasalarda ‘rotasyon’ bağlantısı yaşandı. ABD’de yatırımcıların geçen seneye göre düşük başarım gösteren sektörlerde değer araması tahvil baskısının sürdüğü sürece hisse senedi piyasalarında düzensiz bir görünüşe sebep oldu. Çin’de ise piyasalara devlet fonlarının karışmasına  dikkat çekti.

Küresel piyasalar, yeni bir işlem günü başlangıcında ABD’de ‘değerleme rotasyonu’ temasının göstergelere sebep olduğu düzensiz görünüşün etkisini hissediyor.

ABD 10 yıllık tahvil kazançları bu sabah saatlerinde yüzde 1,60 seviyesinin altında işlem yaparken yatırımcılar tahvillerin yönü için ciddi önem taşıyan iki gelişmeye dikkat kesilmiş durumda. ABD’de Çarşamba günü şubat ayı enflasyon verileri açıklanması bekleniyor ve geçtiğimiz günlerdeki başarısız 7 senelik tahvil ihracının sonrasında, 10 ve 30 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

Bunun öncesinde Wall Street göstergelerinde Pazartesi gününü karışık bir görünüm ile kapattı. Dow Jones yüzde 0,97 yükseliş gösterirken, S&P 500 yüzde 0,54, Nasdaq yüzde 2,41 oranında geriye yöneldi. Nasdaq’ın negatif ayrışmaya sebebiyet veren teknoloji hissesi satış değişkenliğinde, yatırımcıların ‘değerleme rotasyonuna’ gitmesi etkili bir durum oldu.

AllianceBernstein Kıdemli Hisse Portföy Yöneticisi Valerie Grant piyasalardaki değişikliğin çoğaldığına dikkat çekerek, “Geçen seneye görece düşük performans gösteren sektör hisselerinde ralli görüyoruz ve bu da rotasyonun bir parçası” değerlendirmesinde bulundu.

Küresel piyasalarda ‘milli takım’ müdahalesi

Nasdaq ve diğer ABD endeksleri vadeli işlemlerde bu sabah saatlerinde yükseliş gösterirken. Asya Borsalarında da Hong Kong ve Tokyo borsaları önderliğinde değer kazanımı sağlandı. Bir ara yüzde 3,2’ye kadar düşüş yaşayan Çin CSI 300 endeksi, devlet destekli fonların alıma geçiş yaparak piyasalara müdahale etmesi sonucu ile kayıplarını sildi ve yatay düzeye dönüş sağladı. Çin’de ‘Milli Takım’ adı ile bilinen fonlar, “Pekin’de Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları devam ederken, istikrarı korumak için” araya girdiler.

Emtia bölgesinde ise Brent petrolün varili 70 doların altına geri gitti.

Daha fazla piyasa haberi için; https://bugunfinans.com/piyasa/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Global

Küresel piyasaların gözü Powell’ın açıklamalarında

Published

on

By

FED Başkanı Jerome Powell’ın ABD Senatosu’ndaki yarı yıl sunumu öncesi hisse senelerindeki canlılık korunuyor.

S&P 500 endeksi Wilson’dan gelen düzeltme açıklamalarına rağmen yüzde 0,1 yükselerek bu yılki 35. rekor kapanışını gerçekleştirdi. Söz konusu endeksin vadelileri yeni işlem gününde de artıda.

Asya’daki yükselişte ise Japonya önde. Nikeei 225 rekor kırarken endeksin bu yılki yükselişi yüzde 23’ün üstüne çıktı. CSI 300 ve Hang Seng olumsuz ayrıştı.

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyerederken,

Dolar gelişmiş ülke para birimlerine karşı yatay seyrederken ABD tahvillerinde Powell öncesi sert hareket yaşanmıyor. 10 yıllık getiri kapanışa göre sabah saatlerinde değişim göstermeyerek yüzde 4,282’de kaldı.

Continue Reading

Altın

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı

Published

on

By

altın


Yatırımcılar, FED Başkanı Powell’ın yapacağı sunumu ve hafta içinde açıklanacak önemli enflasyon verilerini beklerken altın fiyatları Asya işlem saatlerinde düşüş gösterdi.

Fakat külçe fiyatları bir ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti ve FED’in Eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair artan inançla 2.400 doların üzerine çıkmanın eşğine geldi. Genel metal fiyatları da yaklaşık aynı dip seviyesine inen dolardaki düşüşten faydalandı.

Spot altın %0,3 düşüşle ons başına 2.384,47 dolara gerilerken Ağustos vadeli altın %0,2 düşüşle ons başına 2.392,55 dolara indi.

Continue Reading

Global

İmalat göstergesi en düşük seviyede

Published

on

By

imalatgüvenendeksi

Ekonomik büyümenin önce göstergesi olan imalat sanayi performansında güvenilir bir referans olarak kabul edilen PMI anketinin 2024 dönem sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’ın üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 48,4 seviyesinde kaydedilen manşet PMI, haziranda 47,9’a geri dönerek üs üste üçüncü ay 50,0 eşik değerinin altında gerçekleşti. Endeks, Türk imalat sektörünün faaliyet koşullarında hafif bir bozulmaya işaret etti. Öte yandan, bu bozulma 2024’ün başından bu yana en belirgin düzeyde kaydedildi.

Continue Reading

GLOBAL

Copyright © 2020 Bugun Finans